Testcenter

Lær præcis, hvordan du udvikler din form bedst muligt

Formålet med den fysiologiske test er at få et indblik i den del af din fysiologi, som har betydning for din form og fitness og dermed danner grundlaget for din udholdenhed under løb og cykling.

Det tager typisk mellem 60-90 minutter at blive testet hos os.  En test er bygget op af to dele; en submaksimal test og en maksimal test. Du starter testen med at blive vejet. Herefter får du en iltmaske på, som måler kulilten, du udånder under testen. Herefter går testen igang enten på cykel eller løbebånd. Vi har omklædningsrum og muligheder for bad, når du er færdig med testen.

Løbetest med iltoptagelsesmåling Laktaktkoncentration i blodet.

Submaksimal test af udholdenhed og økonomi

Den submaksimale test kortlægger din udholdenhed og arbejdsøkonomi. Kort fortalt giver testen et indblik i, hvor meget ilt du skal bruge per minut per kilo, du vejer, ved en given hastighed. Jo mindre ilt du bruger, jo mere økonomisk er du. Jo mindre laktat du udvikler, jo mere udholdende vil du være. 

Testen er bygget op af en række 5-minutters intervaller, hvor intensiteten stiger en smule fra interval til interval.Imellem intervallerne bliver der taget en lille blodprøve for at måle koncentrationen af laktat i blodet. Når laktatkoncentrationen pludselig stiger kraftigt, stopper den submaksimale test. Typisk kommer man igennem 3-5 af disse 5-minutters intervaller. 

Test af maksimal iltoptagelse (VO2max)

Den efterfølgende makstest har til formål at måle den maksimale ilt, du kan optage per minut. Man kan sige, at det viser størrelsen på din motor - jo større jo bedre. Testen sættes i gang 5 minutter efter, at du har afsluttet den submaksimale test. Du starter herefter på din sidste hastighed og fortsætter 5-8 minutter, i mens intensiteten stiger med korte mellemrum, indtil du når fuldstændig udmattelse.

Er du løber, vil testen blive gennemført på løbebåndet. Er du cykelrytter, vil det være på ergometercyklen, og er du triatlet, vil du få lavet en submaksimal test på både løbebåndet og ergometercyklen, med en afsluttende makstest på enten løbebåndet eller ergometercyklen.

 Efter jeg er begyndt at teste min form og holde min træning fokuseret på de zoner, testen viser, er mest optimale, har jeg kunne slappe mere af med min træning, forstået på den måde, at jeg ved, jeg træner det rigtige, og at usikkerheden er væk. Det betyder ikke, at der ikke skal trænes hårdt, men jeg ved, hvad der er tilstrækkeligt, så jeg undgår at træne for meget.

 

Priser (Inkl. moms)

  • Løbetest 90 min 1400,- DKK
  • Cykeltest 90 min 1400,- DKK
  • Triathlontest (cykel + løb) 120 min 1700 DKK
  • Rotest sub- og makstest 90 min 1400,- DKK
  • Langrendstest (Thoraxtrainer) 1400,- DKK

Alle test indeholder fedtforbrændingskapacitet, maksimal iltoptagelse, arbejdsøkonomi og kondital, samt en sammefattet testrapport med personlig feedback.

Ønsker du at blive testet med din klub eller virksomhed, så giver vi op til 20 % rabat, ved minimum 10 personer som afvikler test over 2 dage, med 5 personer pr. dag med faste tider. Herefter giver vi en plenumfeedback enten i klubben eller vores lokaler, om hvordan testresultaterne kan bruges i træningen.

 

Bestil fysiologisk test

Dit Navn

Din Email (required)

Dit Telefonnummer

Emne

Besked